Спонзори

Српско геолошко друштво се захваљује на помоћи и спонзорству током 2013. годиние следећим организацијама:

Хидро-гео рад д.о.о.

Геосфера д.о.о. 

ИнСиту д.о.о.

Геоалфа

У конгресној 2014. години листа спонзора се проширила на следеће компаније/фирме:

НИС а.д. Нови Сад (дијамантски спонзор),

Институт за водопривреду "Јарослав Черни",
Геолошки одсек, Универзитет у Београду - Рударско-геолошки факултет,

Департман за хидрогеологију, Универзитет у Београду - Рударско-геолошки факултет,

Геолошки завод Србије,
Институт за рударство и металургију, Бор
Рио Тинто Србија,
Ибис - инжењеринг д.о.о.

Freeport-McMoRan Exploration Corporation

Војислав Самолов ПР, Биро за инжињерске активности - Инжињерска геофизика, Београд

 

у јубиларној 2016. години спонзорством се придружио:

GeoIng Group

Камен Србије

 

Уколико Ви и/или Ваша институција/организација желе да помогну рад СГД у виду спонзорства можете прочитати:

Предлог за спонзорство  С Г Д

 

СРПСКО ГЕОЛОШКО ДРУШТВО (СГД) je удружење грађана, невладинa и добровољнa научнa организацијa геолога Србије, основанa 10. фебруара 1891. год. Упркос ратовима и превирањима кроз које је Србија пролазила, СГД је опстајало као аутонoмно тело са основним задатком очувањa и унапређивањa геолошке струке, како у земљи, тако и свету. Ажурношћу и пожртвованошћу досадашњих управа, СГД  је успешно организовало геолошке конгресе и друге бројне научне скупове.

 

У садашњим условима када очување животне средине, коришћење обновљивих извора енергије, као и рационално коришћење већ постојећих ресурса, постаје глобални проблем, значај геологије као науке и струке није у правој мери препознат у нашој земљи. У циљу унапређења, јачања и популаризације геологије СГД мора имати своје место и улогу у решавању проблема који су од општег интереса и представљати  ослонац свим геолозима, поготову младим. То се може постићи организовањем популарних предавања, конгреса, као и подршком младим геолозима за путовања на научне скупове, како у земљи тако и у иностранству. У циљу буђења ентузијазма код младих геолога–научника СГД ће помогати  објављивање и вршити награђивање најбољих научно-стручних радова. СГД ће такође организовати представљање страних и домаћих компанија из области геологије, а преко свог веб сајта вршити информисање чланства, укључујући и конкурсе за рад геолога.

 

За све ово потребна је финасијска подлога која би оснажила Српско геолошко друштво, омогућивши му да одговори постављеним задацима. С обзиром да чланарине нису довољне, а да се подршка надлежних министарстава све теже остварује због опште економске ситуације, обраћамо се својим колегама, свим геолошким и сродним компанијама и организацијама у земљи да својим финансијским прилозима-донацијама помогну највише научно-стручно тело геолога Србије и на тај начин и сами учествују у јачању геологије као струке.

 

Управа Друштва усвојила је четири категорије спонзорства: дијамантско - донација Друштву на годишњем нивоу од 500.000,00 РСД. (или више), златно – од 300.000,00 РСД (или више), сребрно од 100.000,00 РСД (или више) и бронзано –  од 30.000,00 РСД (или више). Сви спонзори ће у Записницима СГД-а добити рекламни простор (дијамантски: 2-3 странице или задње корице;  златни: пола до једне странице; сребни: објављен лого и информација о делатности; бронзани: објављен назив и адреса; остали у списку спонзора). Информације о спонзорима који су донирали своја средства ће се редовно саопштавати на годишњој скупштини и у свим пригодним приликама. Такође, сви спонзори наведене четири категорије ће поред Захвалнице имати права на рекламни простор и линк са веб сајтом своје компаније који ће остварити преко новог сајта Друштва (www.sgd.org, тренутно у функцији и www.nsgd.org).

 

Добијена средства од стране спонзора су искључиво наменска: користиће се као финансијска подршка младима геолозима по годишњем конкурсу за најбоље радове, за штампање Записника СГД и посебних публикација СГД, као и организацију научних скупова.

 

За достављање Уговора о спонзорству, предрачуна или свих потребних додатних информација можете се обратити благајнику СГД-а Др Миловану Ракијашу или Марији Кукавици на телефон/факс број: 011/2185119 или путем e-mail-а: smrakijas(AT)yahoo.com.Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.">

 

 У ИМЕ УПРАВЕ СРПСКОГ ГЕОЛОШКОГ ДРУШТВА

 

 Председник

Др Зоран Стевановић, ред.проф. 

      (14.априла 2013.)

 

Форма уговора о донацији

 

125 година СГД-а
Монографија поводом 125 година Српског геолошког друштва
Монографија
Генерални спонзор за 2017.
Генерални спонзор за 2017.
НИС а.д. Нови Сад
13th Workshop on Alpine Geological Studies
13th Workshop on Alpine Geological Studies
September 7th-18th 2017, Zlatibor, Serbia FIRST circular